پداگوژی چیست؟
پداگوژی اصطلاح یونانی است که معنی آن سوق و اداره اطفال بوده و متدرجاً به یک اصطلاح عمومی در آمده است .
پداگوژی « Pedagogy » از نظر لغوی به معنی هنر و علم تربیت کودکان است . پداگوژی اساساً از کلمه یونانی پداگوسویی گرفته شده که معنی آن طفل ( بچه ) را ببر و بیاور می باشد و از کلمات چون : پیس Pais ، پید Paid یا پیدو Peedo به معنای طفل (کودک) و کلمات اگوک Agoge یا اگوگس Agogos به معنای رهنما و رهبر مشتق گردیده است ، که در حقیقت مفهوم سوق ، رهنمایی و اداره اطفال را افاده می کند .
به بیان دیگر پداگوژی را میتوان علم آموزش و پرورش کودکان و یا فن و هنر تعلیم و تربیت کودکان نامید .
در یونان باستان که طبقات جامعه را تحت پوشش قرار داده بود . امیران خدمتگاران مخصوص داشتند که اطفال شانرا در وقت بازگشت به مکتب و جمنازیوم کمک و همراهی میکردند .
این خدمتگاران را پداگوگوس « Pedagogues » می نامیدند . پداگوگوس ها در خانواده های آتنی ها مسوولیت محافظت و مراقبت اطفال را نیز به عهده داشتند .
رومن ها در حدود قرن اول قبل از میلاد یعنی در اخیر دوره جمهوریت کلمه پداگوگوس را از یونانی ها به اقتباس گرفتند و آنرا در علم و تدریس اطفال بکار بردند . چنانچه دیده میشود که پداگوگوس ها تحت قیادت رومن ها به تعلیم و تربیه غلام بچه های دربار امپراطور ، اشخاص ثروتمند ، نجبا و امثال آن اشتغال داشته اند .
اما در قرن معاصر افتخار پداگوگ را اشخاص میتواند کسب نمایند که در علم تعلیم و تربیه وارد بوده و صاحب تیوری و عمل در این رشته باشند .